Въпроси и отговори

  1. Какво означава Zubadan? Zuba е съкращение от формата "zubbato", което на японски означава прецизно или своевременно, а Dan означава топлина. Самото име подсказва, че с широките си възможности за отопление, Zubadan установява нови стандарти за топлинна ефективност.
  2. В какъв температурен диапазон работят термопомпите Zubadan в режим на отопление? Технологията Zubadan гарантира 100% от номиналната си мощност до -15°С външна температура и безпроблемна работа до -25°С при 80% от номиналната си мощност.
  3. В какъв температурен диапазон работят термопомпите Zubadan в режим на охлаждане? Домашният клас климатици могат да бъдат в режим на охлаждане до -10°С външна температура. Mr Slim телата до -5°С (възможно е да се увеличи температурния диапазон до -18°С със специални панели, защитаващи от вятър). Серията City Multi може да охлажда до -5°С външна температура.
  4. Каква е разликата между технологията Zubadan и обикновената инверторна технология? При обикновената инверторна технология, когато се понижи околната температура намалява и капацитета на външното тяло. Технологията Zubadan запазва номиналната си мощност до -15°C, а при -25°C тя е 80%.
  5. Какво е COP? Това съкращение идва от английския термин Coefficient of Performance. На български език това се превежда като Коефициент на Трансформация и означава пренесената към консумираната електроенергия от термопомпата в режим на отопление.
  6. Какво е EER? Това съкращение също идва от английски термин – Energy Efficiency Ratio и означава пренесената към консумираната електроенергия от термопомпата в режим на охлаждане.
  7. Шумни ли са телата Zubadan? Някои термопомпи са по-шумни от други. По-старите технологии, като тези с компресор с фиксирана скорост, са значително по-шумни в сравнение с новото поколение инверторни термопомпи. Термопомпата Zubadan се отличава с изключително ниски шумови нива както на вътрешното, така и на външното тяло.
  8. Може ли Zubadan да се използва за загряване на вода? Да, съществува термопомпена система Въздух-Вода, наречена Ecodan. Тя предлага цялостно решение за отопление / охлаждане и топла вода за битови нужди. За повече информация посетете: www.ecodan.bg.
  9. Може ли Zubadan да се използва за управление на въздухообработващи централи? Да, с помощта на контролера PAC-IF011B-E можете да управлявате външни тела PUHZ-HRP.
  10. Възможно ли е през седмицата вилата да се преохлади и да не може да се стопли през уикенда? Възможно е да активирате функцията „ Защита от замръзване“ . В тази ситуация климатикът е включен на минимално отопление 10°С. Това гарантира икономичен режим на работа и едновременно с това предпазва телата от замръзване.

Контакти

Централен офис
София 1517
бул.Владимир Вазов 52

тел.: 02/9431134
факс: 02/9431140
e-mail: sofia@climacom.com

Работно време:
от понеделник до петък:
09:00 до 19:00

събота - 10:00 до 19:00

неделя - почивен ден

/head-office.png